8 de març del 2016

Centre de Dia





Fes clik a la imatge

Al Ceip Doctor Esplugues es realitza un projecte intergeneracional d'una sessió semanal durant tot el curs escolar entre la gent major del centre de dia i l'alumnat de 4 anys.
Pensem que el món infantil i persones majors és idoni per portar a terme aquesta interrelació, aprofitant l'alt grau d'afectivitat exixtent entre ambdues generacions.

Som conscients que són generacions amb una diferencia d'edad significativa, i per tant, ja d'entrada, els interessos d'uns i d'altres són molt diferents, però hem observat al llarg de tot el curs escolar, que, malgrat la diferència d'edad, són dues generacions amb comportaments semblants per diferents motius de maduressa que ajuda sense cap dubte a la seua interrelació, exemple: canvits emocionals en poc de temps, grafomotricitat fina i grossa, control postural, llenguatge verbal, control d'esfinters, afectivitat, autoestima, aceptació, valoració d'allò que fem, etc...

Totes les persones, al llarg del camí que ens dona la vida, madurem poc a poc en tots els aspectes motrius i cognitius, però amb el pas del temps, tornem als nostres inicis d'infantessa. Açò, és un dels motius, que ajuden a que aquestes dues generacions conecten positivament en totes les experiències viscudes.

Aquest projecte pretén posar en contacte les dues generacions per aprendre uns dels altres, compartir i aportar coneixements mutus mitjançant activitats motivadores i enriquidores tant per a grans com per a menuts amb una forta càrrega emocional.

És important crear vincles d'unió entre diferents generacions a Montaverner, per això, des de la nostra escola, volem promoure en uns i altres, l'adquisició de valors humanitzadors, evitant qualsevol tipus de discriminació en les persones grans i ajudant el nostre alumnat a manifestar una actitud d'empatia i de confiança. Fer-se gran és una realitat que s'ha d'assumir, i per tant s'han de buscar els moments necessaris per aquests canvis què impliquen: organització del temps lliure i ganes de viure.

Els xiquets i xiquetes, per al seu creixement personal, també necessiten conèixer els sentiments i les opinions madures, forjades en l'esperit de l'esforç, de les dificultats d'altres temps, de l'experiència viscuda, que malgrat la visió de l'alumnat de 4 anys, no son tan llunyans.

Volem arribar a aconseguir per al nostre poble una cultura, on la relació entre grans i menuts no siga només fruit d'actuacions esporàdiques, sino que siga habitual. No sols per a un poble, sino per a tota la nostra societat, deuriem de promoure activitats emocionals que impliquen diferents generacions per tal d'aconseguir una socicietat més unida i més forta.