7 de desembre del 2015

Créixer


Des del naixement fem canvis físics que són perceptibles no sols per a qui ens envolta, també ho són per a una mateixa. Els números ens marquen: talla, altura, nº calcer, pes, edat... Tot ho podem mesurar al pas dels anys. Tots aquestos canvis ens passen sense casi  adonar-se’n. Anem fent-se grans. 


Però a més del creixement físic que és inevitable, hi ha altre tipus de creixement que hem de voler, cuidar, treballar. És el creixement personal, el de dins, el que sols depén de mi. De tu. Aquest tipus de creixement no es perceptible a primera vista, però qualsevol canvi que faig, per xicotet que siga afecta al que ens envolta. Si m’alce contenta i amb ganes de gaudir del que hem done el dia, segurament afectarà als-les que estan amb mi.


A la nostra escola estem de bones. Durant un temps Maribel Prats, ens guiarà pel camí del creixement personal. Podrem gaudir d’ella els i les mestres i les famílies. El dijous passat vam estar raonant sobre el lideratge i l’escola. 


Ens va regalar afirmacions com: “Els canvis importants passen perquè volem fer", "...no es tracta de fer si no de saber perquè ho fem”, “Abans de mestres som persones. Hem de créixer des de la persona, en paral·lel: persona-família-escola”

Que bonic és i serà créixer junts-es!