25 de novembre del 2010

Dia internacional contra la violència de gènere


A l'escola estem celebrant el dia internacional contra la violència de gènere, i a tal efecte hem preparat un mural on tots els xiquetes i xiquetes, mestres, pares, mares..... poden signar per tal de manifestar, el seu rebuig davant de qualsevol tipus de maltractament.
Considerem que la tasca dels centres docents és insuficient per a poder crear un model de relació entre homes i dones basat en el respecte i la igualtat de drets i per això proposem una sèrie d'orientacions a les famílies:

· Establir les mateixes obligacions per a fills que per a filles i els mateixos drets.
· Compartir entre tots les tasques domèstiques
· Permetre que fills i filles tinguen les aficions que desitgen sense catalogar-les d'aficions de “xiques” o aficions de “xics”
· Ensenyar a les nostres filles i fills a no suportar agressions o humiliacions
· Ensenyar als nostres fills i filles a ser respectuosos i a no usar la violència en les seues relacions
· Usar el femení en el llenguatge per a fer visible a les dones.
· Parlar amb afecte i respecte de les tasques exercides per les dones de la nostra família: iaies, ties, mare, germanes.....
· Comptar anècdotes de coses importants que han realitzat persones que coneguem.
· Respectar les eleccions professionals que realitzen els nostres fills i filles; no hi ha professions per a homes ni professions per a dones.
· Evitar frases com “Això és molt lleig per a una xiqueta”, “No et fa vergonya portar-te així, sent un xiquet?” ,“No m'esperava açò d'una dona”, “Pareix mentida, sent un home, que permeta açò” .
· Hem d'afavorir des de la nostra família, que els nostres fills i filles cresquen feliços i siguen tot allò que desitgen i imaginen educand sempre en la IGUALTAT.

Gràcies per col·laborar amb l'escola.


Claustre del CEIP DOCTOR ESPLUGUES de Montaverner