5 d’octubre del 2018

De no ser res si no s'és poble


El dia 9 d'octubre de 1238 el rei Jaume I entra amb les seues tropes a València. 
Les celebracions locals que es fan a València des de fa segles per a recordar-ho, van fer que aquesta data fos elegida com la data simbòlica de naixement del poble valencià.

A la nostra escola hui hem fet festa gran. Durant tota la setmana a classe hem treballat la figura del rei Jaume i la seua importància per a la nostra cultura.

Ens hem fet la seua corona de rei tant representativa amb el drac amb ales per a hui poder-la lluir a la festa del pati.


Primer hem passat per a poder convertir-se en Jaume I i en Na Violant. Desprès hem vist un documental i s'hem reunit totes i tots al pati i ...

Havia una llauradora, portava beguda. Al lluny venia amb el seu cavall Jaume I (bastant distint del que fins ara havíem vist representat)

El rei tenia molta calor, i ella li ha ofert una beguda. No s'aclarien massa d'allò que era i Jaume I ha dit : açò és or, xata. 

Or no era. L'or és més dur i un poc més groc. Bona segur que estava: el rei Jaume i la llauradora se l'han acabat tota i no ens han deixat ni una goteta.

Per a finalitzar la festa hem fet una gran desfilada al pati... Ho hem passat rebé. 


Bones festes!!