25 de novembre del 2017

Respecta'm


Mentre reparteixc la figura d’una dona-xica-xiqueta i d’un home-xic-xiquet amb una llegenda escrita vaig diguen: el dissabte escoltareu i voreu que es celebra... Note que les caretes de la classe em miren i recorde que en escoltar qualsevol paraula relacionada amb festa  l’ambient s’anima, però molt.


Espereu, espereu! Mireu, igual no he utilitzat la paraula adecuada. A vore.. No estem donant ara els sinònims? Si? Aquesta paraula celebració, no vol dir festa. Es com un recordartori, com la del dia de l’arbre? Així!
Ahhh si! Això que dius del dia de l'arbre? Si un any no en plantem serà bon senyal i farem festa - Recorda Mireia.


Lligen entre dents i de forma desordenada: 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere.

Van alçant els caps i em miren i dic: ho entenem? Gènere? Que és gènere? Pista! Pista! (Demanen) També el tenen les paraules. Són si és de dona-xica-xiqueta...  Femení! (Criden)  I si són d’home-xic-xiquet ... Masculí!

A l’escola volem recordar que passa. Que passa massa sovint. Ahir mateix, mentre celebràvem – recordàvem. 
Hem omplit  la porta d’entrada amb dones-xiques-xiquetes i homes-xics-xiquets agarrats de la mà, així és com hem d’anar. 


Qualsevol PERSONA que passe per davant de la nostra escola li recordarem que continua passant. Es una carrera de fons però amb educació i consciencia social es pot!