29 de gener del 2016

Pas a pas. Fent camí.



Hui ha estat un dia fantàstic! Fins i tot la pluja ha volgut reconciliar-se amb la nostra terra i ens ha visitat. Nosaltres que mai fem a ningú-na de menys li hem fet un lloquet i hem anat a cantar la cançó de Pau. 


Al gimnàs, al voltant de la paloma, s’hem assegut i mostrat els colors que teníem. Colom de colors, com nosaltres que també som de colors, com l’arc de S. Martí que ens mostrarà tots els colors. Ho hem passat molt bé.

Ara a descansar. Ens esperen unes setmanes amb molt de moviment i per açò hem de fer forces el cap de setmana. 


El proper dijous 4 pel matí, l’ajuntament ens ha habilitat una zona per a plantar arbres al Calvari i així celebrar el dia de l’arbre. Allí tots i totes, dinarem cassola! O arròs al forn!  O “Arròs Passejat” com se’l coneix a alguns pobles: calia passejar-se fins al forn més pròxim ja que a casa no hi havia forn. Encara en alguns pobles els forns continuen guardant un dia per tal que la gent puga coure la cassola a la manera tradicional.


El divendres 5, tenim una celebració màxima! Podríem dir un “Carnestoltes en família” Per matí assajarem un “doblatge labial”, més conegut amb l’anglicisme: LIP DUB. Per la vesprada farem la seua gravació.
El LIPDUP, es fa filmant una successió contínua i sense talls de persones que vocalitzen una cançó fins al final d’aquesta. Aquesta activitat comporta una preparació prèvia molt dificultosa, ja que ens transportarà per espais diferents del nostre poble, amb decorats distints i amb personatges molt importants per a nosaltres.
Aquesta activitat reporta un esforç molt gran per part de tots i totes les que formen aquest poble-escola: ajuntament, pares-mares, mestres i els-les més importants els nostres xiquets i xiquetes. Ells i elles són el motiu de tot açò.
I Esteban. Ell també és el motiu. El seu no parar de pensar, de moure, de raonar, de coordinar, de buscar, de voler fer... Gràcies!

12 de gener del 2016

ES FA SABEEEEEEER....



C.E.I.P  DOCTOR ESPLUGUES  MONTAVERNER
   CURS 2015- 2016-01-11
    REUNIÓ D’ASSESSORS-RES
Dia: 12 de gener de 2016   
 Hora: 12’30h
CONVOCATS-DES/ ASSITENTS:

1.- Tunet

2.- Pontet

3.- Bibli

4.- Maneta

Acta feta per: Tunet


ORDRE DEL DIA:
1.-  Proposta de nova mascota per a la “Trobada 2016”

2.-  Altres aportacions.

COMENTARIS I APORTACIONS:

1.-Tunet: Des del centre Manolo em fa arribar la necessitat de incloure al nostre grup una nova companya. Prompte tornarem a fer la Trobada ací a Montaverner. Jo li he dit que no calia. Jo ja he fet de mascota. Ja apunt de fer la majoria d'edat, tinc l'experiència: fa casi 18 anys que represente a l'escola a les trobades. Sempre amb els braços oberts per a abraçar-vos, amb el somriure per alegrar-vos, amb molts colors perquè en mi cabeu tots i totes. Sóc un individu molt particular, molt d'ací de Montaverner: obert, acollidor, amable... Represente la tradició, la cultura popular, la història, la llengua. En fi, sóc molt complet.

2.-Pontet: Ja va! Ja Va! Si. Si ho sabem! Sempre estas igual! Jo també represente valors molt importants per a la gent del nostre poble: la natura, els rius Albaida i Clariano, el medi ambient, reciclatge... No veig malament que entre algú-na nova. Jo també podria ser-ho però pense que està bé que renovem. La sang nova aporta vida.


3.-Bibli: Tranquils... Tranquil. Raonem! Jo sé moltes històries on els canvis sempre aporten alguna cosa bona. Ja sabeu que represente el saber, la cultura, la literatura... De segur que tota la gent que forma l'escola ha pensat molt en algú-na. Jo vote a favor.



4.-Maneta: OoOohh... Love is in the aiiiir. Siiiii!. M'agrada molt! Quina idea més genial! Tinc molt bona sensació! Que bé! Hem senc fantàstica! Abracem-se!






5.-Tunet: Xe quin bolet! Jeje jo pensava fer-li una revolució a Manolo però veig que no hi ha mans! En realitat ell m'ha cridat com a veterà del grup per a informar-me de la nova creació dels-les xiquetes de l'escola de Montaverner. Volia que vos la presentara a tots-es al mateix temps. És molt guapa! Està fora esperant a entrar.


6.- SOM-RIUS: Ai! Hola! Quin nervi tinc! Com sóc nova ací! Però en realitat porte molt de temps per tota la Vall. Estic molt arrelada a tots els llocs i persones. Imagineu que fins i tot la nostra comarca porta un dels meus noms! La travesse de sud a nord, i ací a Montaverner, al coret de la Vall és on em faig gran. Sempre voleu tindre'm prop, perquè tothom em necessita per a viure. Puc estar en gran o xicoteta quantitat, però estar estic: en tu, en mi, en casa, al voltant. Sóc tot un món. En realitat, si em mireu bé, sóc un poc vosaltres: Tunet, Pontet, Bibli i Maneta!

CONCLUSSIÓ:

Hui dia 12 de gener, reunit l'equip d'assessors-res del C.E.I.P. Doctor Esplugues de Montaverner acordem incloure al nostre grup a la nova mascota de la Trobada d'escoles en valencià de la Vall d'Albaida 2016 : SOM-RIUS!

Així ho signe com a coordinador:




                                   Tunet

7 de gener del 2016

Endavant!

Tots els anys em passa el mateix: Els Reis d’Orient arriben més tard a les meues portes. Hui com cada 7 de gener, a les 9 del matí, els meus regalets estaven a la porta!


Ixes cares d’il·lusió que criden: Endavant! Tots els-les que formem l’escola acabem l’any amb molts projectes que durem a terme durant l’any següent.


Enguany un a destacar. És el que ens marcarà aquest curs. Farà que de nou molta gent ens recorde, parle de nosaltres, vinga a visitar-nos. 


El Nadal va ser un aperitiu (gràcies Esteban). Una xicoteta mostra del que som capaços de realitzar amb un curt període de temps. 
A partir de hui, i amb l’esforç de tots i totes, tot anirà rodat: rises, presentacions, nervis, premis, alegries, samarretes, encontres, trobades... TROBADA! Montaverner 9 d’Abril de 2016. Fem escola. Fem poble. Fem Vall. Fem comarca.


I és que formem part dun país d’escoles, lema que agermana les 19 Trobades d’Escoles en Valencià: *Amb aquest lema es pretén posar en valor l’escola i la tasca del conjunt de mestres que formem esl-les ciutadanes del futur. Volem que estiguen educats en una escola de qualitat i en valencià amb el millor mestratge i amb les millors condicions. (Vicent Moreno)


La recordeu? Ja fa molt! Prompte coneixerem a la seua hereva. Què?  Amb ganes d’aventura? De recordar i gaudir emocions noves? Ja saps: jo sóc si tu eres. Si vosaltres sou!