29 d’octubre del 2015

29a Trobada d'Escoles en Valencià




Fa dies Manolo proposava al claustre una idea. Una bona idea! Tornar a reviure una festa. Una festa que ja vam celebrar al 1998. Al segle passat! 
Una festa molt especial. Una festa d’escola. Però no de qualsevol escola, d’escola valenciana. Com la nostra!



Mans a l’obra! Al nostre poble segur que també li agradarà la idea. De seguida es va convocar a totes les entitats i col·lectius. Esperàvem gent però l’acceptació va estar fenomenal: entitats locals, coordinadora per la defensa i l’ùs del valencià, mestres, ampa, ajuntament, associacions...



Fins i tot, S. Blai va acudir! ;)

22 d’octubre del 2015

Mon- Doc

Ja fa que al nostre poble és realitza “La mostra de cinema documental de Montaverner” més coneguda com Mon-Doc.


Durant tota la setmana i per les vesprades podem acudir a vore pel·lícules. Nosaltres aquest matí hem anat tota l’escola a vore el documental “Nos gustan los gusanos” realitzada pels xiquets i xiquetes del l’escola de Beniardà (Alacant). Ens han mostrat imatges del seu poble, com viuen, juguen, i  el més important, ens han fet vore que el futur de tots els pobles del món està en nosaltres, en els xiquets i xiquetes.
Sense xiquets ni xiquetes no hi ha futur!

18 d’octubre del 2015



Les "filaes" de Montaverner celebren el 9 d'Octubre.


El passat 8 d'Octubre l´oratge va fer que al gimnàs del col.legi públic d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Doctor Esplugues de Montaverner es celebrara una desfilada en honor al rei Jaume I "El Conqueridor". 
Els més majors ens van interpretar la conquesta de València. Després cada curs representava a cadascuna de les filades del poble (dues fotos de dalt), i amb el vestit i amb música festera desfilaven i ballaven per a la resta del públic assistent. Ho vam passar molt rebé! 

CEIP Doctor Esplugues. LA VALL D'ALBAIDA

5 d’octubre del 2015

I punt!


Actualment a l’escola aprenen moltíssimes habilitats relatives al moment actual. Termes com ordinador, pdf, dvd, pendrive, pantalla digital... Seria impensable un dia a les nostres vides sense un d’aquestos aparells. Són importantíssims saber-los usar. Recordem: l’escola ha d’anar evolucionant al mateix temps que la societat. 

Hem d’aprendre per a la vida. Hem de posar a l’abast els mitjans oportuns per a ajudar a desenvolupar totes les habilitats que tenim però de vegades, si no ens acompanyen, si no ens les mostren no som ni serem conscients d’elles. 
L’escola és sabedora.



Una activitat molt enriquidora, i completa és la que realitzen els-les alumnes del 3r cicle. 



La costura. Hui definida com l’art de cosir. Durant molt de temps ha estat sinònima d’escola. Qui no ha escoltat: te’n vas a costura?